Een bouwbedrijf inschakelen


Taken

Een bouwbedrijf (zoals bijv. Bouwbedrijf De Caluwé en Broekaart BV), ook wel een aannemer, is een organisatie die in de hand wordt genomen als er iets aan je huis, kantoorpand of tuin moeten worden gebouwd of verbouwd. Het is een zogezegd alles-in-een-bedrijf. Wanneer er sprake is van de verbouwing van een gehele woning, zijn er meerdere specialisten nodig op meerdere gebieden. Te denken valt aan een metselaar, een tegelzetter, een timmerman, een elektriciën, een loodgieter enzovoort. Om te voorkomen dat je deze vakmensen allemaal apart zelf moet gaan vinden en inhuren, ga je naar een bouwbedrijf. Zij hebben vaak voor de meest voorkomende klussen vakmensen reeds in dienst die kunnen worden ingezet voor uw klus. In het geval dat ze deze mensen niet (beschikbaar) hebben, dan zullen zij ervoor zorgen dat er een namens u wordt ingehuurd. Deze mensen worden aangeduid als onderaannemers.   

Planning

Een bouwbedrijf verzorgt, naast de bovengenoemde vereiste vakmensen, de planning van uw betreffende project. Zij maken een plan in welke volgorde de verschillende vakmensen bij u te werk zullen worden gesteld, zodat deze elkaar niet in de weg lopen of zodat ze direct kunnen beginnen. Zo is het handig dat een muur eerst gemetseld is voordat je een stukadoor laat komen bijvoorbeeld. Daarnaast zorgt het bouwbedrijf tevens voor de inkoop en aflevering van de benodigde bouwmaterialen, zoals bijvoorbeeld bakstenen, elektrische bedrading, badkamertegels enzovoort. Daarnaast handelt het bedrijf de individuele betaling van de gewerkte uren van de vakmensen af. Tevens is er een onderscheid te maken in het zogenoemde 'binnen'personeel en het 'buiten'personeel. Het buitenpersoneel betreft de eerder genoemde vakmensen. Het binnenpersoneel betreffen de administratieve medewerkers op het kantoor van het bouwbedrijf. Zij verzorgen de facturen, inkoop van goederen en de betaling daarvan, evenals de betaling van het personeel als geheel.  

Aansprakelijkheid

Zodra de aannemer de opdracht heeft aanvaard en is gestart, zijn alle eventuele ongelukken van personeel (ingehuurd of eigen) voor zijn risico. Dit geldt niet in de laatste plaats voor schade aan de materialen (er breken bijvoorbeeld tegels) of instorting van een muur die niet op de juiste manier is gemetseld, kortsluiting door een leiding die verkeerd is aangesloten. Dit alles valt, zolang het project gaande is, onder de verantwoording van het bouwbedrijf. Wanneer het betreffende project echter in zijn geheel is afgerond naar volle tevredenheid, vervalt dit aansprakelijkheidsrisico voor het bedrijf.   

Offertes

Het is altijd verstandig om offertes te vragen aan tenminste drie verschillende aannemers. De prijzen voor precies hetzelfde werk willen nog wel eens van elkaar verschillen. Op deze manier bespaar je mogelijk al snel honderden tot zelfs wel duizenden euro's voordat de klus begint.

Over ons

Blog over aannemers

Bouwwerken organiseren en realiseren, dat is mijn passie! En ik praat en schrijf hier graag over. Mijn naam is Leonard, ben 52 jaar en heb jarenlang mijn eigen aannemersbedrijf gehad. Door passie voor aannemers en verder alles wat met bouwen te maken heeft, door mijn voormalig werk en internationale ervaring, wil ik graag mijn kennis en expertise delen met anderen. Dat is ook de reden waarom ik een blog over aannemers ben begonnen. Inmiddels raakt deze steeds beter gevuld, en nog steeds groeiende. Lees dus mijn blog, voor iedereen die in de bouw en realisatie daarvan is geinteresseerd. Veel plezier alvast!

Zoeken

Categorieën

Archief

Recente artikelen

10 mei 2019
Asbestsaneringsbedrijf, verantwoordelijk werk ASBESTSANERINGSBEDRIJF, VERANTWOORDELIJK WERK ASBEST, DAT IS NIET BEST Asbest is een product wat ernstig

20 november 2018
Als de zomermaanden voorbij zijn en het weer kouder en guurder wordt, dan wil je dat het binnen in je woning warm en behaaglijk is. Als het weer eenma

29 maart 2018
Taken Een bouwbedrijf (zoals bijv. Bouwbedrijf De Caluwé en Broekaart BV), ook wel een aannemer, is een organisatie die in de hand wordt genomen als e