Op zoek naar technisch personeel?


Technisch personeel

Er zijn vele beroepen in Nederland. Een groot deel van al deze beroepen bestaat uit technisch personeel. Het kenmerk van technisch personeel is dat men met de handen werkt. Dit kan werk zijn waarbij men werkt met groot materiaal, maar ook heel gedetailleerd werk. Een ding staat vast: technisch personeel is personeel dat aan vakwerk doet en zonder technisch personeel zou de economie op zijn gat liggen. Een overzicht van enkele beroepen waarin technisch personeel werkzaam zijn:

Bankwerker - De bankwerker dient op basis van een bouwtekening, gebruiksvoorwerpen of bouwproducten aan te passen of te bewerken. Een bankwerker moet technisch inzicht hebben in alle takken van technische werkzaamheden, zoals boren, vijlen, zagen, lassen,meten en solderen. Het beroep bankwerker vind je vooral terug in de bouw en in de metaalindustrie.

Bestekschrijver - Het bestek is een overzicht van werkzaamheden die een aannemer bij een project dient uit te voeren. Hierin staan onder andere, ontwerpen, bouwtekeningen en de begroting van het betreffende project. De bestekschrijver moet om al deze informatie te verschaffen veel contact hebben met leveranciers en projectleiders en de nodige bouwkundige inzicht hebben.

CNC-draaier - De CNC-draaier werkt voornamelijk in de metaalindustrie en werkt voornamelijk op een draaibank. De CNC-draaier maakt zijn producten op basis van een tekening. Veel draaibanken zijn tegenwoordig computergestuurd, waardoor de CNC-draaier ook softwarematig enige kennis moet hebben. 

Elektricien - Een elektricien legt elektrische installaties aan in woningen en kantoren. Dit doet hij meestal op locatie. De elektricien moet dus verstand hebben van het hele proces hoe elektriciteit het huis binnen komt en hoe dit in huis verwerkt wordt en waar de stroompunten in de woning komen. Hij moet het elektrisch systeem gesloten aanleggen, zodat er van een bepaalde groep niet teveel stroom afgenomen wordt of dat er stroom door derden afgetapt kan worden.

Filmmonteur - De filmmonteur is technisch personeel dat in de film en documentaire wereld actief is. Op basis van de wensen van de regisseur monteert de filmmonteur het ruw gefilmde materiaal tot een voor kijkers begrijpelijke film of documentaire. Dit gebeurd vooral met software. Een filmmonteur dient vooral softwarematig veel technisch inzicht hebben.

Landmeter - Als er grondwerken verricht moeten worden voor bijvoorbeeld de aanleg van een nieuwbouwwijk zal de landmeter het gebied moeten opmeten. Op basis van deze gegevens kunnen gemeentes kavels indelen. Ook wordt de landmeter ingezet bij het bepalen van erfgrenzen en voor de productie van landkaarten.

Meubelmaker - De meubelmaker werkt in een meubelfabriek en maakt op basis van een tekening meubels. De meubelmaker werkt vooral met hout, metaal en kunststof. Hierdoor moet een meubelmaker inzicht hebben in diverse technieken. Meubels kunnen in een serie gemaakt worden, zodat hij veel dezelfde werkzaamheden moet uitvoeren, maar ook unieke meubels, waarvoor hij specifieke werkzaamheden moet uitvoeren.

Voor wie technisch werk of technisch personeel zoekt kan terecht bij Interselektie Technisch Uitzendbureau.

Over ons

Blog over aannemers

Bouwwerken organiseren en realiseren, dat is mijn passie! En ik praat en schrijf hier graag over. Mijn naam is Leonard, ben 52 jaar en heb jarenlang mijn eigen aannemersbedrijf gehad. Door passie voor aannemers en verder alles wat met bouwen te maken heeft, door mijn voormalig werk en internationale ervaring, wil ik graag mijn kennis en expertise delen met anderen. Dat is ook de reden waarom ik een blog over aannemers ben begonnen. Inmiddels raakt deze steeds beter gevuld, en nog steeds groeiende. Lees dus mijn blog, voor iedereen die in de bouw en realisatie daarvan is geinteresseerd. Veel plezier alvast!

Zoeken

Categorie├źn

Archief

Recente artikelen

10 mei 2019
Asbestsaneringsbedrijf, verantwoordelijk werk ASBESTSANERINGSBEDRIJF, VERANTWOORDELIJK WERK ASBEST, DAT IS NIET BEST Asbest is een product wat ernstig

20 november 2018
Als de zomermaanden voorbij zijn en het weer kouder en guurder wordt, dan wil je dat het binnen in je woning warm en behaaglijk is. Als het weer eenma

29 maart 2018
Taken Een bouwbedrijf (zoals bijv. Bouwbedrijf De Caluw├ę en Broekaart BV), ook wel een aannemer, is een organisatie die in de hand wordt genomen als e